Persoonlijke coach

CMB coaching helpt jouw stress- & burn-out klachten aan te pakken om te voorkomen dat je opbrandt.

Je bent moe en prikkelbaar. Op je werk is de werkdruk hoog en de werkstress neem je mee naar huis. Je valt uit tegen de mensen die je liefhebt, hoewel je dit niet wil gebeurd het toch.

Je voelt constante druk, wil anderen niet teleurstellen en dus ga je door. Je vraagt jezelf af hoe lang je het nog volhoudt. Je concentratie is niet wat het geweest was. Die ene keer dat je een nacht goed doorslaapt, is als een druppel op een gloeiende plaat. Je wil het tij keren voordat je opbrandt, maar waar begin je?

Wat ik als persoonlijke coach voor jou in kaart kan brengen:

1) De motivatie achter je gedrag. Zodat je begrijpt waarom je doet wat je doet.

2) Onderliggende overtuigingen die je naleeft. Waardoor je bewust wordt van onbewuste (stress-) patronen.

3) Ideaalbeelden die je onbewust najaagt die in de realiteit niet haalbaar zijn. Waardoor het duidelijk wordt wat de consequenties daarvan zijn.

4) Hoe je de regie pakt over de keuzes die je maakt. Zoals bijvoorbeeld in het bepalen en bewaken van je grenzen.

5) Wat je kan bijleren om ongezonde patronen te doorbreken. Zodat je minder stress ervaart en opbranden bewust kan voorkomen.

Mijn werkwijze als persoonlijke coach.

Onbewuste drijfveren sturen je gedrag aan. Daarom is het van essentieel belang je onbewuste drijfveer op tafel te krijgen! Wat je bewust wil, wordt meestal tegengewerkt door je onbewuste drijfveer.

Je bent je ervan bewust dat je wil ontspannen, maar blijft je onbewust van de patronen waaraan je opbrandt. Het is belangrijk om in kaart te brengen wat die onbewuste patronen zijn. Pas als dat helder is, kunnen we werken aan herstel door automatische patronen te doorbreken.

Mijn ervaring is dat mensen enorm opknappen van inzicht in hun doen en laten. Wanneer ze begrijpen wat de onbewuste motivatie is achter hun gedrag gaan ze keuzes die ze maken pas echt begrijpen. Daarmee krijgen ze door welk effect ze op zichzelf en op anderen hebben, positief en negatief.

Een duidelijk en eerlijk beeld hebben van jezelf inclusief de blinde vlekken is verhelderend en bevrijdend.

Juist daarom begin ik altijd met het inzichtelijk maken van je onbewuste drijfveren. De volgende stap is om aan de slag te gaan en verandering mogelijk te maken. Niet door iets af te leren, we hebben allemaal kwaliteiten die ik niemand af wil nemen. Maar juist door iets bij te leren wat je gewoonweg niet eerder zag.

Door mijn klanten inzicht te geven in hun onbewuste drijfveren en te leren hoe ze ongezonde patronen kunnen doorbreken, krijgen ze de regie over hun keuzes. Ze kunnen bewust kiezen voor gedrag wat energie oplevert in plaats van kost, zodat ze opbranden kunnen voorkomen.

Coachen op drijfveren is zeer effectief en duurzaam.

Deze mensen gingen je voor.

Denise (25)
“Nadat ik in een burn-out terecht kwam begon een ware zoektocht naar datgene wat mij zou helpen. Uiteindelijk ben ik bij CMB coaching terecht gekomen, en ja, dit is waar ik naar opzoek was! Het heeft mij zoveel inzicht en bewustwording gegeven. Ik herken nu mijn onbewuste drijfveren en weet hoe ik hier anders mee om kan gaan. Het is een les geweest die ik mijn hele leven kan meenemen!”

Anouk (35)
“Het meest waardevolle vind ik de inzichten die je krijgt in je automatische patroon, zo’n eyeopener! Het is zo bijzonder om je te realiseren dat andere mensen door zo’n andere bril kijken en hele andere kijk en verwachtingen hebben van dingen.”

Froukje (28)
“Een absolute aanrader voor iedereen die in de knoop zit met zichzelf of voor wie zich persoonlijk verder wil ontwikkelen. Ik had nooit verwacht dat het zoveel rust kon geven om alleen maar te weten (en vooral: te accepteren!) wat mezelf drijft, waarom ik dingen doe & denk. Heerlijk! Bizar dat 5 sessies zo’n omslag kunnen geven.“