Over mij

Ontdekken hoe de wereld in elkaar steekt. Begrijpen waarom je doet wat je doet, ik heb het altijd graag willen weten!

Als kind maakte ik mij niet zo druk over later. Want – ging ik ervan uit – als ik later groot ben, dan heb ik geleerd hoe het leven in elkaar steekt. Dan weet ik wie ik ben en wat ik wil doen.

Het heeft even geduurd, kan ik je verklappen!

Zelf kennis is een vak. Waarom we dat niet op school krijgen, is mij een raadsel! Wanneer leer je nu echt jezelf kennen? Je moet het maar doen met wat je van jezelf herkent en de (gekleurde) feedback van anderen.

Ik heb vele cursussen, workshops en opleidingen gedaan voordat ik mezelf leerde kennen. Ik was altijd opzoek naar méér. Tot ik in 2012 een down-to-earth en no-nonsens opleiding vond, die haarfijn uitleg geeft over ‘waarom je doet wat je doet’.

Tot in detail kan ik nu verklaren waarom ik doe wat ik doe, en waarom anderen het juist op hun unieke manier doen. Lees er meer over in mijn blog. Een enorme eyeopener waar ik dagelijks profijt van heb, en niet alleen vanwege mijn vak!

Ik leerde dat mijn persoonlijke comfortzone alles te maken heeft met het vergaren van kennis (aha! vandaar al die opleidingen en workshops). Daarnaast verklaart het waarom ik die kennis wil hebben. Die is gekoppeld aan mijn bestaansrecht, ik wil zelfredzaam zijn, daar heb je kennis voor nodig.

Waar ik spijt van heb.

Had ik mijn onbewuste drijfveren maar eerder ontdekt! Dan waren er vele frustraties bespaard gebleven.

In de tijd dat mijn kinderen handenbindertjes waren, werkte ik 4 dagen in de week. Mijn man was vaak van huis. Hij reisde veel voor zijn werk en in de weekenden was hij bezig met zijn passie: rugby! Ik nam het leven zoals het kwam. Dag na slapeloze nacht. Overwerken in het weekend. Etentjes met vrienden regelen. De balletjes van het huishouden hooghouden. En al die ‘nog-even-tussendoor’ klusjes; auto naar de garage, administratie, de tuin bijhouden, you name it.

Ik voelde mij uitgeput. Dacht dat stress erbij hoorde en dat ik er weinig aan kon doen. Wat ik niet door had was dat ik dit zelf in stand hield door mijn gedrag en beslissingen.

Inzicht in mijn doen en laten is echt het keerpunt geweest. Ik geef mijn grenzen beter aan, ben eerlijker in mijn communicatie geworden, ik maak betere keuzes. Kortom, ik heb minder stress en haal veel meer voldoening uit het leven.

Dat ik nu in mijn werk mensen mag behoeden van frustraties die zij onbewust zelf veroorzaken, vind ik een voorrecht! Ik ben dankbaar voor het vertrouwen wat ik van mensen krijg om samen te werken. Het blijft fantastisch om te zien dat ze betere keuzes maken en minder stress ervaren.

Ik ben zo gepassioneerd over het gedachtegoed van de v-cirkelacademie dat ik er eindeloos over blijf praten. Nu ik weet dat deze gedegen en no nonsens manier van coachen bestaat, kan ik mij kwaad maken wanneer mensen genoegen nemen met ‘tips & trucs’ om hun problemen op te lossen. Het leven is té waardevol voor trucjes met een korte termijn werking.

Mijn visie op coachen op onbewuste drijfveren.

Het is niet zweverig, maar juist down to earth met gedegen argumenten. Zonder te hoeven graven in het verleden. Geen flauwe ‘quick fix’ of ‘one size fits all’, maar zuivere gesprekken en programma’s, die aansluiten bij ieders unieke persoonlijkheid. Waarom je doet wat je doet is immers per persoon verschillend.

Geen tips en trucs waardoor je weer snel in je oude gedrag vervalt. Maar een methode die gebaseerd is op overtuigingen vanuit je bestaansrecht, die de stepping stones zijn voor je keuzes. Effectief patronen doorbrekend. Waar je de rest van je leven wat aan hebt.

Wat je verder nog moet weten.

  • Ik drink thee, geen koffie.
  • Integriteit staat hoog in mijn vaandel.
  • Ik heb pas echt vakantie als ik bij de zee ben.
  • Italië is bij ons thuis wel een dingetje <3.
  • Met iedere Olympische Spelen zit ik aan de buis gekluisterd.

Ben jij klaar voor een kennismaking?

Christy Melpignano-Beerda

Echtgenote en moeder,
Liefhebber van persoonlijke ontwikkeling,
Specialist in onbewuste motivatie.

Gecertificeerd V-cirkel coach
Licentie houder V-cirkel Academie
Post-HBO opleiding

Selfcare challenge