Coachen op drijfveren

Wat zijn Drijfveren?

Drijfveren zijn de motivatie achter je gedrag. Wanneer je vastloopt, er even niet meer uit komt of voor langere tijd niet lekker in je vel zit, dan is het wenselijk om iets te veranderen. Waar coachen op gedrag vaak tijdelijke verlichting geeft, heeft coachen op drijfveren blijvend effect en geeft duurzaam verlichting.

Het is veel effectiever om te coachen op drijfveren, daarmee achterhaal je de oorsprong van het probleem, stel je beperkende overtuigingen bij en maak je fundamenteel betere beslissingen.

Daarom kies ik voor coachen op drijfveren! Het begint bij je drijfveren ontdekken dit geeft enorm veel inzicht in hoe je in elkaar zit en waarom je doet wat je doet, denkt wat je denkt en voelt wat je voelt. Met dit inzicht kan je patronen doorbreken dit is zeer effectief en duurzaam!

Onbewuste drijfveren

Belangrijk is te benoemen dat coachen op onbewuste drijfveren het meest effectief is. Onze onbewuste drijfveren sturen voor ten minste 95% ons gedrag aan. Er bestaan 9 onbewuste drijfveren, slechts 1 daarvan gaat over jou.

Gedrag wat bij onze drijfveer past houden we 24/7 vol. Gedrag wat niet bij onze drijfveer past, wordt gesaboteerd. Onze drijfveer zorgt ervoor dat we zo snel mogelijk weer gedrag vertonen wat bij desbetreffende drijfveer past.

Zo kunnen wij allemaal het probleem hebben dat we ons gestrest voelen en kunnen wij besluiten om het rustig aan te doen en te ontspannen. Een mooi voornemen! Het probleem is echter dat wij onbewust hardnekkige overtuigingen hebben die ons mooie voornemen gaan saboteren. Onbewuste overtuigingen zoals bijvoorbeeld: “Je moet te allen tijde veel leuke ervaringen opdoen.” of “Je moet 24/7 aan de verwachtingen van anderen voldoen.” of “Je moet altijd veel presteren.”.

Deze onbewuste overtuigingen houden je probleem in stand. Het is dus zaak te onderzoeken welke onbewuste overtuigingen jij hebt, die jou ervan weerhouden te zijn wie je wil zijn, en te doen wat je wil doen.

V-cirkel blueprint

V-cirkel coach

Wat een V-cirkel coach uniek maakt is dat een V-cirkel coach gespecialiseerd is in inzicht geven in onbewuste drijfveren. Daarnaast in het achterhalen en bijstellen van beperkende overtuigingen en het doorbreken van patronen met duurzaam resultaat.

Zoals DNA het materiaal is waarin erfelijke informatie is vastgelegd, zo is de V-cirkel de blueprint die psychologische informatie in kaart brengt. Het beschrijft de 9 manieren waarop mensen betekenis geven. Het zegt iets over de kernkwaliteiten die je hebt, je valkuilen, uitdagingen en de manier waarop je je keuzes afweegt. Het geeft inzicht in welke aspecten je overcompenseert en wat je bij te leren hebt voor een gebalanceerd leven.

CMB coaching is geregistreerd V-cirkel coach, heeft de Post-HBO opleiding succesvol afgesloten en onderhoud jaarlijks de V-cirkel kennis tijdens masterclasses aan de V-cirkel Academie. CMB coaching is de eerste V-cirkel coach waar je zowel offline als online gesprekken kan boeken.

De negen manieren van betekenis geven verklaren waarom de één een burn-out krijgt en de ander – met exact dezelfde werkdruk – lekker in zijn vel zit.

Drijfveren coaching

Coachen op drijfveren begint bij het achterhalen van jou persoonlijke drijfveren. Het is zeer verhelderend te begrijpen wat jou al jarenlang onbewust heeft aangestuurd bepaalde keuzes te maken. Alleen al deze zelfkennis zorgt voor rust.

Door het onbewuste boven te halen krijg je een nieuw perspectief. Het wordt duidelijk en concreet waar je tegenaan loopt, en wat je eraan kan doen. Je gaat ook inzien dat je invloed hebt op gebeurtenissen en omstandigheden waar je voorheen een blinde vlek voor had.

Coachen op drijfveren verbetert relaties, samenwerking en communicatie en bovenal de relatie met jezelf.

Waar?

CMB coaching is de enige V-cirkel coach waar je ook online terecht kunt. Na uitvoerig testen en positieve feedback van mijn klanten biedt ik dit graag aan. Daarnaast geef ik presentaties op lokatie. En bent je van harte welkom waar CMB Coaching gevestigd is namelijk te Driebruggen, dat ligt in het Groene Hart vlakbij Woerden, Bodegraven en Gouda.