Zakelijke coach

Vallen medewerkers uit vanwege stress op het werk? Zijn ze langdurig uit de running vanwege een burn-out? Dat kost uw bedrijf veel geld. Als zakelijk coach help ik uw medewerkers om een burn-out te voorkomen.

Hoe? Door uw medewerkers inzicht te geven in hun onbewuste drijfveren en patronen. En ik leg u hier graag alvast uit hoe. Bent u al overtuigd? Plan dan een gratis kennismakingsafspraak.


Waarom een Zakelijke Coach?

Zakelijke Coach Christy

Heeft u te maken met een burn-out van één van uw medewerkers? Dan weet u hoeveel tijd, energie en geld het kost om het langdurig uitvallen van deze medewerkers op te vangen.

Voorkomen is daarom beter dan genezen.

De laatste cijfers laten zien dat stress beroepsziekte nummer 1 is. Het aantal mensen die hiermee te maken krijgt stijgt. Eén op de zes mensen heeft te kampen met stress & burn-out klachten.


Burn-out en werkdruk

werkdruk burn-out

De één krijgt een burn-out en een ander – met exact dezelfde werkdruk – zit lekker in zijn vel. Dit geeft al aan dat de werkdruk op zich niet de (enige) oorzaak is van burn-outs.

Naast te investeren in het werkklimaat, bijvoorbeeld door onderstaande punten, moet er ook aandacht besteed worden in de onderstroom.

 • Diversiteit te erkennen.
 • Uw waardering uit te spreken.
 • Flexibele werktijden in te voeren.
 • Het werk af te stemmen op de capaciteit.
 • Complimenten te geven.
 • Successen gezamenlijk te vieren.


Aandacht voor de onderstroom!

Onderstroom

Wanneer er een probleem ontstaat worden er antwoorden gezocht en oplossingen gemaakt in de bovenstroom.

Er wordt structuur gecreëerd, systemen worden veranderd en processen worden verbeterd. Hoewel dit voor verbetering zorgt is het effect vaak tijdelijk.

Ten minste 95% van wat we doen, doen we onbewust. Daarmee heeft de onderstroom vele malen meer invloed.

Een aanpassing in de onderstroom heeft een duurzaam effect.

Wat kan een zakelijke coach bereiken?

Zakelijke coach intorductie medewerkers

Ik kan uw medewerkers als zakelijk coach op een objectieve manier veel inzicht geven in hun eigen ervaring ofwel binnenwereld. Waardoor ze:

 • De patronen waaraan ze opbranden kunnen herkennen en doorbreken.
 • Beter worden in communicatie, samenwerking en omgang.
 • Meer begrip hebben voor zichzelf en collega’s.
 • Goed feedback kunnen geven en ontvangen.
 • Zelfkennis optimaliseren en een eerlijk zelfbeeld krijgen.
 • Beter in balans komen.
 • Verantwoordelijkheid nemen in hun zelfleiderschap.
 • Persoonlijke effectiviteit vergroten.

Hoe vraagt u zich af?

Ik breng onbewuste drijfveren en overtuigingen in kaart. Deze drijfveren sturen ons gedrag aan.

Door je drijfveer te ontdekken ga je begrijpen door welke bril je naar jezelf en de wereld kijkt. Hierdoor optimaliseer je je zelfkennis en krijg je een eerlijk zelfbeeld. Je gaat jouw ideaalbeelden herkennen die niet of nauwelijks haalbaar zijn. Door deze ideaalbeelden na te jagen put je jezelf uit. Je gaat patronen zien die je veel kosten en nauwelijks iets opleveren.

Dit helpt niet alleen om preventief met stress om te gaan. Je kan nu ongezonde patronen duurzaam doorbreken.

Werken vanuit de onderstroom voorkomt terugval in oud gedrag.

Ik vertel u graag meer over coaching op drijfveren >

Mijn werkwijze als zakelijke coach?

Gratis telefonisch gesprek of gesprek op locatie
U kunt u aanmelden voor een gratis gesprek of ik kom langs op kantoor waar we kunnen afstemmen op welke manier u CMB Coaching zou willen inzetten. U kunt daarbij denken aan individuele of team coaching.
We bespreken wat er in uw bedrijf wenselijk is.

Drie stappen programma
Het is zaak eerst opzoek te gaan naar de beleving van ieder individu. Door de onderstroom (het onbewuste) herkenbaar, begrijpbaar en concreet te maken, help ik ieders zelfkennis te optimaliseren. Dit verhoogt wederzijds begrip, verbetert de communicatie en persoonlijke effectiviteit.

Wat onbewust is, moet eerst bewust worden voordat we er iets mee kunnen doen. Daarom heeft CMB Coaching een 3 stappen programma wat geboekt kan worden voor groepen of individuen:

1) Het achterhalen van de onbewuste drijfveren.
2) Het doorbreken van patronen die niet langer werken.
3) Verdieping training.

Lees meer over het programma >

Onbewuste drijfveer in kaart.
Ik maak gebruik van het gedachtegoed van de V-cirkel Academie. Er bestaan 9 onbewuste drijfveren ofwel negen V-cirkels. Juist deze V-cirkel geeft een helder beeld van hoe jij betekenis geeft en in elkaar steekt.Wat andere klanten zeggen

Denise (25, Harderwijk)

“Nadat ik in een burn-out terecht kwam begon een ware zoektocht naar datgene wat mij zou helpen. Uiteindelijk ben ik bij Christy terecht gekomen, en ja, dit is waar ik naar opzoek was! Het heeft mij zoveel inzicht en bewustwording gegeven. Ik herken nu mijn onbewuste drijfveren en weet hoe ik hier anders mee om kan gaan. Het is een les geweest die ik mijn hele leven kan meenemen!”

Anouk (35, Deurningen)

“Het meest waardevolle vind ik de inzichten die je krijgt in je automatische patroon, zo’n eyeopener! Het is zo bijzonder om je te realiseren dat andere mensen door zo’n andere bril kijken en hele andere kijk en verwachtingen hebben van dingen.”

Froukje (28, Woerden)

“Een absolute aanrader voor iedereen die in de knoop zit met zichzelf of voor wie zich persoonlijk verder wil ontwikkelen. Ik had nooit verwacht dat het zoveel rust kon geven om alleen maar te weten (en vooral: te accepteren!) wat mezelf drijft, waarom ik dingen doe & denk. Heerlijk! Bizar dat 5 sessies zo’n omslag kunnen geven.“Zakelijke coach in de buurt

Als zakelijke coach werk ik vanuit Driebruggen, centraal gelegen in Nederland. In de buurt van o.a. Woerden, Gouda, Bodegraven in het Groene Hart van de randstad. Ik kom graag langs bij uw bedrijf. Daarnaast bied ik online coaching sessies aan voor als je iets verder weg zit.