Workshop Wensen & Grenzen

Wensen en grenzen spelen een hoofdrol bij het ontstaan van stress. Wanneer jouw wensen (verwachtingen, idealen, verlangen) in de realiteit niet ingelost worden, dan geeft dat stress. Stress ontstaat ook wanneer grenzen overschreden worden. In deze wensen & grenzen workshop leer je bewuster omgaan met je wensen & grenzen, dit helpt stress te verminderen.

Hoe je met je wensen en grenzen omgaat, heeft een grote impact op hoe je je voelt.

Wensen

Onze wensen gaan over de verwachtingen die we hebben over onszelf of de wereld om ons heen. Wensen gaan over idealen en dromen die we nastreven en de verlangens die we hebben. Het maakt niet uit of dit wensen zijn voor onze carrière, sport, of in onze relaties. We willen dingen doen die leuk zijn en de persoon zijn waar we trots op zijn, zodat we met een voldaan gevoel kunnen leven.

Maar als we niet goed weten wat we willen. Of wanneer onze wensen niet uitkomen, dan krijgen we dat voldane gevoel niet. Sterker nog, we voelen ons ontevreden, leeg of gefrustreerd.

Soms hebben we een vurige wens, maar is er toch “iets” wat ons tegenhoud dit te bereiken. Een onzichtbare grens.

Grenzen

Er zijn grenzen die we onszelf opleggen. Dit gebeurd vaak onbewust. “Iets” houd ons tegen om te bereiken waar we naar verlangen. Dat is frustrerend. Deze onzichtbare grens belemmert jou en de wens die je in vervulling wil laten gaan. Dit is het punt waar je een coach kunt gebruiken om ten eerste duidelijk te krijgen om welke grens het precies gaat. En ten tweede kan een coach jou helpen om je grenzen te stretchen en verleggen.

Een ander punt waar we moeite mee kunnen hebben, is om onze grenzen te bewaken. Hierdoor kunnen je grenzen overschreden worden, waardoor veel stress kan ontstaan. Of kan je opbranden door continu over je eigen grenzen te gaan.

Hoe kan je je grenzen bewaken, als je je grenzen niet goed herkent? Als je niet goed weet wat je grenzen zijn, wordt het lastig, zo niet onmogelijk om je grenzen te bewaken.

Stress preventie

Door onhaalbare wensen na te blijven jagen kunnen we onszelf uitputten. Vaak hebben we niet door dat we het najagen van wensen kunnen overdrijven. Wanneer onze wensen in de realiteit niet uitkomen, levert dat stress op.

Doordat we onze grenzen niet goed herkennen, kunnen we onze grenzen niet goed bewaken. Ook kunnen we moeite hebben met het aangeven van onze grenzen. Met gevolg dat grenzen overschreden worden. Dit is frustrerend en uitputtend.

Vastlopen doordat je moeite hebt je grenzen te verleggen, zorgt ook voor stress.

Door bewuster om te gaan met jouw wensen & grenzen, kan je opbranden voorkomen en bewust kiezen voor het leven wat je wenst.

Wensen en Grenzen een hoofdrol spelen bij frustraties, stress en burn-outs.

Deze workshop wensen & grenzen is voor jou:

  • Als je moeite hebt om je grenzen te herkennen.
  • Als je het lastig vindt je grenzen aan te geven en te bewaken.
  • Wanneer je niet goed weet wat je wil.
  • Wanneer je weet dat het beter en leuker kan, maar je weet niet waar je moet beginnen.
  • Als je je uitgeput voelt.
  • Misschien ben je jezelf een beetje kwijt.
  • Wanneer je het leven vlak en saai vindt.

In deze Wensen & Grenzen Workshop focussen we op jouw wensen & grenzen. Een echte eyeopener want als je doorkrijgt hoe je met je wensen & grenzen omgaat, kan je jezelf veel frustratie besparen. Het is daarmee een fijne workshop die ingezet kan worden voor stress preventie.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.