Workshop Communicatie

Een goede communicatie draagt bij aan een goede werksfeer, optimale resultaten, inspiratie en onderling begrip.

Dikwijls gaan spreken & luisteren langs elkaar heen. De bedoeling waarmee iets gezegd wordt en de opvatting waarmee iets gehoord wordt komt niet overeen. Er ontstaat ruis op de lijn. Waardoor er weinig begrip is voor elkaar. Dit kan leiden tot irritatie en stress.

Dat er ruis ontstaat is niet zo gek, als je je bedenkt dat we op verschillende manieren betekenis geven. We kijken door verschillende brillen naar onszelf en de wereld om ons heen. En we filteren uit een gesprek datgene wat er bij ons eigen wereldbeeld past. We begrijpen vaak slecht welk wereldbeeld een ander heeft.

Een van de beste manieren om elkaar te begrijpen is door te luisteren.

Luisteren

Luisteren bijvoorbeeld is niet alleen horen wat er gezegd wordt, maar ook begrijpen wat ermee bedoelt wordt. Zonder je eigen invulling te geven aan wat je denkt dat ermee bedoelt wordt!

In deze workshop is er extra aandacht voor het thema ‘luisteren’. Wat doe je als je echt goed naar elkaar luistert? Je ontvangt een ‘luister checklist’ en we gaan oefenen om echt goed te luisteren.

Een van de meest oprechte vormen van connectie is luisteren naar wat een ander te zeggen heeft.

Feedback

Hoe geef je goede feedback? En welke boodschap hoor jij als je feedback ontvangt? In deze workshop oefenen we met het geven & ontvangen van feedback en staan we stil bij de interpretatie daarvan.

Dit helpt om de communicatie zuiver te houden.

In deze workshop communicatie:

  • Leer je over jouw interpretatie en de interpretatie van een ander.
  • Wordt duidelijk dat we vanuit verschillende wereldbeelden denken, werken en leven.
  • Halen we de ruis van de lijn.

In deze Communicatie Workshop focussen we op jouw persoonlijke communicatie stijl. Een echte eyeopener want als je doorkrijgt hoe je met je communicatie omgaat, begrijp je beter welk effect je hebt op jezelf en een ander. Daarmee kan je veel frustratie besparen. Het is daarmee een fijne workshop die ingezet kan worden voor stress preventie.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.